Free DVD mp3 Ripper - převod DVD do mp3 na pár kliknutí

Jednoduchý program umožňující uložit a vypálit zvukovou stopu z DVD nebo VideoCD do formátu MP3 nebo audio CD.

Přinášíme vám program, který dokáže během pár minut uložit zvuk (zvukovou stopu) například z DVD záznamu koncertu vaší oblíbené skupiny do formátu mp3. Potom už vám nic nebrání uložit si tento soubor do svého mp3 přehrávače nebo vypálit na CD pro poslech v CD přehrávači.

Po krátké instalaci se dostanete do menu programu, které sice není lokalizované do češtiny, zato je vysoce intuitivní a práci s programem zvládne opravdu každý.

V menu je naprosté minimum nastavení, protože Free DVD mp3 Ripper má v podstatě jedinou funkci: "vytáhnout" z vašeho DVD/videoCD zvuk a ten uložit. To provedete tak, že vyberete zdrojový soubor ve formátu .IFO z DVD (zpravidla to bývá jeden z prvních, a to ten nejdelší) nebo video z VideoCD (zkráceně VCD) a nastavíte složku pro uložení záznamu. V náhledu, který se vám zobrazí, máte ještě možnost pomocí posuvníku nastavit začátek a konce záznamu a přeskočit tak například titulky.

Jediné, co je potom ještě potřeba nastavit, je kvalita výsledného zvuku. Ta je udávána pomocí tzv. bitrate. Bitrate značí datový tok za jednu sekundu a obecně platí, že čím je toto čílo větší, tím je vyšší kvalita zvuku, ale to větší je výsledný soubor. Často doporučovanou hodnotou je 320 kbps (kilobitů za sekundu), která zajistí věrný zvuk a přijatelnou velikost. Pokud vám ale nevadí o něco málo horší kvalita, můžete snížit až na 190 kbps. Pod touto hodnotou může být zvuk drobně zkreslený. Velikost mp-trojek v takovéto kvalitě je v rozmezí 1-2,5 MB na minutu skladby.

Pak už stačí odstartovat převod. Výsledkem bude zvukový soubor, zpravidla dlouhý asi jako původní film a s velikostí v řádech desítek až stovek MB (v závislosti na kvalitě). Ale pozor: výsledný záznam bude nedělená zvuková stopa a při jejím procházení (například při hledání určité skladby) budete muset využít převíjení (podobně jako třeba u audiokazet). Pokud si chcete toto ušetřit, nezbývá vám, než si zvukovou stopu rozdělit na jednotlivé úseky, kterými mohou být například skladby. To zvládne třeba program Audacity.

A to je opravdu vše, nic jiného od tohoto programu nečekejte. A myslím si, že to ani není potřeba, protože svůj úkol plní znamenitě.  

Stáhnout Free DVD mp3 Ripper (1 MB)


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte Free DVD mp3 Ripper
Líbí se vám Free DVD mp3 Ripper? :
Operační systém:
Jazyk: Anglický
Instaluje se: Ano
Jednoduchá instalace: Ano

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 0 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.