GeoGebra - geometrie a matematika na počítači

GeoGebra je rozšířený matematický software, který je určen pro uživatele z řad školáků druhého stupně, pro střední školy, ale také pro školy vysoké. Umí velmi složité matematické operace a dopře poslouží každému studentovi.

Geogebra je volně šiřitelný matematický program, který je určen především pro školy. Tento program je volně stažitelný na internetu (pro nekomerční účely).

Na jedné straně je GeoGebra interaktivní geometrický systém, se kterým je možno konstruovat body, přímky, úsečky, vektory, kružnice, kuželosečky, ale třeba i grafy funkcí, které lze následně interaktivně měnit. Na druhé straně je také možné přímé zadání rovnic a souřadnic. GeoGebra též umožňuje počítat s čísly, vektory, souřadnicemi bodů, určovat derivace, integrály, nulové body a extrémy funkcí. GeoGebra poskytuje dva úhly pohledu na jednotlivé objekty: výraz v algebraickém okně odpovídá objektu v geometrickém okně a naopak.

Program je především určen pro studenty druhého stupně základních škol, střední školy a některé vysoké školy. Program má spoustu funkcí - proto se nepočítá, že budete umět program umět používat již po prvním spuštění. Z toho důvodu je součástí programu vcelku šikovná, povedená a rozsáhlá příručka, která jednotlivé funkce programu podrobně popisuje.

V případě, že byste něchtěli program instalovat, existuje také „GeoGebra WebStart“ - jedá se o internetovou online službu, která zaručuje, že se vždy dostanete k nejnovějším verzím programu. Když se rozhodnete i přesto program nainstalovat do počítače, je doporučováno připojit vaši e-mailovou adresu k seznamu uživatelů GeoGebry, aby jste mohli být informováni o nových verzích programu. Stačí pouze zaslat e-mail s předmětem „subscribe“ na e-mailovou adresu geogebra-news-request@freelists.org. GeoGebra také obdržela spoustu mezinárodních ocenění, což potvrzuje, že program je skutečně dobrý a kvalitně zpracovaný.  

Program GeoGebra ke stažení (11,6 MB)


80 % (2 hlasy)12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte GeoGebra
Líbí se vám GeoGebra? :
Instaluje se: Ano
Jednoduchá instalace: Ano
Jazyk: Český + Anglický

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 0 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.