gPhotoShow - vytvoří spořič obrazovky z vašich fotografií a videí

gPhotoShow je program, který z vašich obrázků či videí vytvoří spořič obrazovky.

Standardně existuje ve Windows několik spořičů obrazovky, z Internetu se dají stáhnout další. Pokud ale chcete být skutečně originální, můžete si spořič pro svůj počítač vytvořit sami.

Program gPhotoShow vám to umožní. Po jeho instalaci je potřeba provést nastavení, což probíhá trochu jinak, než je obvyklé. Program se totiž nastavuje v okně „Zobrazení – vlastnosti“ systému Windows.

Z něj se teprve dostaneme do menu programu, které bohužel není lokalizováno do češtiny, a tak s nastavením mohou mít problém méně zdatní uživatelé. Nicméně možnosti nastavení jsou opravdu široké: od různých přechodů mezi obrázky, doby mezi přepnutím obrázku, přes podmínky zapnutí/vypnutí spořiče až po připojení hudebních souborů…

Program totiž dovede mimo klasických obrázků (JPG, BMP, GIF), jejichž počet není nijak omezen a mohou být zobrazeny i 4 současně, přehrávat na pozadí spořiče také hudbu (MP3, WMA, WAV) z nastavené složky a dokonce si poradí i s videem nebo flash animacemi. Přehrávání těchto souborů je však třeba mít nainstalován Windows Media Player verze 6 a vyšší. Fotografy potěší i možnost použití fotografií ve formátu RAW. Dokonce je možné jako spořič promítnout zprávy z vašeho oblíbeného RSS zdroje. Kompletní seznam podporovaných vstupů najdete na stránkách výrobce.

Při výběru obrázků se můžete orientovat pomocí různých filtrů (velikost, hodnocení, klíčová slova,…), přičemž je vám zaručena vysoká kvalita zobrazovaných snímků.

V případě, že budete program používat jako prohlížeč fotografií, mohou být slideshow pozastaveny a opět spuštěny pomocí nakonfigurovaných tlačítek. U snímků může být zobrazován popis. Snadné je i nastavení hesla pro ochranu počítače po dobu vaší nepřítomnosti.

Vámi vytvořený spořič můžete pomocí gPhotoShow uložit do souboru src nebo exe a tak ho třeba poskytnout ke stažení na Internetu.  

gPhotoShow s instalátorem ke stažení ZDE (1,6 MB)


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte gPhotoShow
Líbí se vám gPhotoShow? :
Operační systém: Win XP/Win Vista
Instaluje se: Ano
Jednoduchá instalace: Ano
Jazyk: Anglický

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 0 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.