Badoo - sociální síť, seznamka Je česky Funguje ve webovém prohlížeči

Badoo je jedním z dnes populárních a "in" typů serverů, kde se rozličně setkávají lidé většinou z cílem se seznámit, tedy svého druhu seznamka.

Badoo lze připodobnit, k našim již zaběhnutým službám jako jsou Lidé nebo například poměrně známý chatovací server XChat. V obecném principu si každý uživatel vytvoří uživatelský profil, kde o sobě sdělí určité informace, popíše sebe, své koníčky, své zájmy a nyní se již pouze seznamuje. V principu zde jsou dvě možnosti. Buď je osloven dalšími uživateli a nebo aktivně sám vyhledává uživatele, které on (ona) osloví. V základním principu se tedy jedná o seznamku, kde ale není na rozdíl od běžných seznamek ihned jasný záměr seznámení.

Nutno podotknout, že ač je celý systém i server Badoo zdarma tedy pokud nic nechcete, platit za nic nemusíte. Nicméně jako všude, jste více oslovováni čím jste více na očích. V principu na Badoo jsou dvě možnosti jak se zviditelnit, být na očích a získat tak více možností se s někým seznámit - přičemž za obě se platí. První je posunutí informace o vlastním profilu ve výpisech (stojí 20 kč na den) a nebo zobrazení své fotografie v reklamním pruhu na vrchu stránek (taktéž 20 Kč na určitý vymezený čas zobrazování fotografie).

Systém Badoo je samozřejmě zřízen za účelem zisku, takže ač je zdarma a můžete jej úspěšně bez placení využívat, ale budete muset "investovat" svůj čas do vyhledávání a oslovování dalších uživatelů. Když jsem naopak líní musíte si zaplatit a čekat, zda někdo osloví vás. Jinak v principu čím déle jste registrovaní tím váš profil se zobrazuje ve výpisech na vzdálenější pozici.

Vyhledávat své protějšky (dle pohlaví i všechny bez rozdílu) můžete podle jistě nastavené fráze, která ale bohužel na vyhledání vliv nemá. Fráze jsou nicméně vtipné (např. Chci skákat v kaluži s klukem 18-22, Chci stavět hrad z písku s holkou 18-30 atp.). Další možností je vyhledávat dle znamení zvěrokruhu, věku, rodinném stavu (svobodný(a), zadaný(a) atd.), postavy, výšky, váhy, náboženství, dětí, vzdělání a samozřejmě vše navíc dle místa bydliště.

Nutno je zmínit, že fotografie ostatních uživatelů si můžete prohlížet až poté, co na Badoo nahrajete svou alespoň jednu fotografii.

Badoo je tedy jedna z dalších možností jak se seznámit vedle klasických seznamek, ale musíte počítat že v porovnání s u nás tradičními servery jako je např. Lidé nebo XChat, u Badoo musíte trávit mnoho času a nebo si zaplatit za zviditelnění. Badoo je také svého druhu virtuálním světem, takže jeho používání je do jisté míry návykové.

Zajímavé jsou také zprávy, které dostanete od uživatelů, kteří vám je nikdy neposlali. Systém Badoo se prostě snaží o vytvoření vazeb mezi uživateli i sám, bez jejich vědomí, a rozesílá sám zprávy s označením "ledoborce", které zní například "Nevíš, kde se budou konat další Olympijské hry?", "Vyfotil/a jsi se web foťákem?", "Co takhle seskok s padákem?" a další.

S Badoo jsou ale spojovány i kontroverzní kroky a chování:

  • Pokud uživatel Badoo systému sdělí své heslo ke své e-mailové schránce Badoo jeho schránku projde, vyhledá všechny e-mailové adresy a jejich majitele osloví s tím, že je tento uživatel na Badoo zve, i když ten toto fakticky neudělal - jedná se tak vlastně o falešné pozvání od této osoby. Tuto skutečnost hlásilo několik na sobě nezávislých uživatelů. (viz info)
  • Badoo rozesílá zprávy typu "ledoborec" mezi svými uživateli aniž by ti to vědomě odeslali, snaží se tedy mezi uživateli vytvořit či rozvířit rozhovor aniž oni o tom vědí
  • Počet nově přibývajících uživatelů je generován automaticky a neodpovídá skutečnosti (viz info).

Domovská stránka Badoo - Není závislý na OS


48 % (25 hlasu)12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte Badoo
Líbí se vám Badoo? :
Operační systém: Není závislý na OS
Jazyk: Český + Anglický + Německý
Instaluje se: Ne

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 8 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.