Speedtest - test rychlosti připojení k internetu

Speedtest přináší možnost otestovat rychlost vašeho připojení k internetu a to hned připojením k několika serverům.

Speedtest je jednou z dalších online služeb, které umožňují otestovat skutečnou rychlost vašeho připojení k internetu. Rychlost, kterou udává váš poskytovatel připojení k internetu je většinou maximální možná a ta reálná nemusí být zdaleka tak vysoká. Zejména u DSL připojení k internetu vstupuje do "hry" tzv. agregace, kdy na jedné lince o určité datové propustnosti je připojeno více uživatelů. Aktuální rychlost vašeho připojení k internetu poté závisí na počtu v danou chvíli připojených uživatelů.

Svou rychlost můžete jednotlivě "testovat" vlastně stahováním jakýchkoliv souborů, kdy většina dnešních moderních internetových prohlížečů vám sděluje aktuální rychlost stahování dat v MB/s. Nicméně většina serverů nemusí být připojena k páteřní počítačové síti a nebo nemusí být dostatečně výkonná, takže výsledné rychlosti stahování nemusí být ty maximálně možné přes vaše internetové připojení.

I proto existují rozličné služby umožňující testovat rychlost vašeho připojení k internetu. Jejich výhodou by měly být výkonné servery, které jsou do internetu připojeny dostatečně rychlými přípojkami. Každý test je vlastně testováním rychlosti stahování z jednoho určitého serveru, kdy při stahování z jiného serveru může být rychlost odlišná. Opakováním testu je tedy možno získat přesnější hodnotu rychlosti.

Speetest nabízí možnost výběru serveru, ze kterého jsou stahována data pro vyhodnocení testu. Je mezi nimi i Praha, ale i další světová města. Můžete si tedy vyzkoušet jakou rychlostí je zrovna vaše internetové připojení schopno stahovat data například ze Severní Ameriky, Jižní Ameriky, Austrálie atd.

Speedtest taktéž uchovává historii výsledků testů rychlosti pro Vaši aktuální IP adresu. Pokud ale sdílíte tuto adresu s více uživateli historie testů se vztahuje pro všechny tyto uživatele. Speedtest testuje rychlost stahování dat (download) i rychlosti jejich nahrávání na internet (upload). Další zajímavou sekcí tohoto serveru je globální statistika výsledků testů rychlosti pro jednotlivé kontinenty i země. Vyhledávat přitom můžete dle světadílů, států, územně správních celků (kraje atd.) ale i měst.

Test Speedtest může tedy i vám posloužit jako jistá kontrola vaší skutečné rychlosti s jakou se připojujete k internetu.

Přejít na stránky Speedtest ZDE


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte Speedtest
Líbí se vám Speedtest? :

Jednoduchá instalace: AnoJazyk: Anglický

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 1 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.