Quake Live - online 3D střílečka přímo ve webovém prohlížeči pro Windows i Linux Funguje na počítači

Quake Live je unikátní 3D střílečka, kterou můžete hrát přímo ve svém webovém prohlížeči. Tuto hru můžete hrát na systému Windows i Linux a stačí vám nainstalování rozšíření pro prohlížeč.

Online hra Quake Live je velmi zajímavým následovníkem dnes již kultovní střílecí 3D hry Quake 3 Arena. Quake Live de facto vychází z této hry, ale navíc přidává tu obrovskou výhodu, že hra je zdarma, lze ji hrát online proti dalším hráčům (kamarádům), ale hlavně nemusíte instalovat žádné veliké balíky dat.

Hra přitom přináší vše na co jste mohli být zvyklí v samostatných hrách, které Quake Live předcházely. Navíc ale je zdůrazněn právě rozměr možnosti hrát s kamarády, nebo se dokonce s novými kamarády prostřednictvím hry seznámit. Zajímavé je také to, že hra když ji poprvé spustíte vás nechá se otestovat (povinných 10 minut nebo 15 zlikvidovaných nepřátel) a zjistí vaše hrací schopnosti (úroveň; skill level). Na základně této úrovně vám poté doporučuje hráče, kteří jsou na stejné či velmi obdobné úrovni. Znamená to, že si zahrajete se sobě rovným a nemusíte hrát proti někomu kdo je mnohem lepší než vy, nebo naopak mnohem horší. Jednotlivé hry, ale jsou označeny i ikonkami, které indikují, že v dané hře jsou hráči lepší nebo horší než vy. Pokud tedy chcete, můžete se zapojit i do hry s lepšími nebo horšími hráči než jste vy.

  • Quake Live obsahuje 40 arén (bojových prostředí)
  • 5 game módů - tři teamové hry a dvě individuální
    • teamové hry: Capture the flag (ukořisti vlajku) - musíte získat vlajku, kterou brání druhý team; Clan Arena - dva teamy proti sobě bojují v aréně, cíl je zlikvidovat druhý team; Team Death Match - dva teamy proti sobě bojují, vyhrává ten, který má na kontě více zabitých z druhého teamu
    • individuální hry: Free for all (přístupné pro všechny) - všichni bojují proti všem, vyhrává ten, kdo zlikvidoval více nepřátel; Duel - soubor 1 na 1, jen vy váš protivní a to vše v aréně
  • po zaregistrování můžete hru hrát na jakémkoliv počítači s internetovým prohlížečem
  • každý hráč má svůj profil, kde jsou informace o počtu jeho vítěství, a další statistiky o jeho hráčských schopnostech
  • s přáteli můžete online komunikovat, vidíte, když jsou online a můžete se přidat do hry, kde aktuálně hrají, pokud jsou zrovna online
  • hra obsahuje leaderbord - celkový přehled těch nejlepších hráčů

Cílem hry je samozřejmě přežít a při tomto zeleminovat co nejvíce nepřátel. Při pohybování po bojové aréně sbíráte věci, zbraně, štíty (armour) a obnovu svého zdraví. Při tom se střetáváte a bojujete s dalšími hráči. V některých hrách můžete mít navíc i další specifické úkoly.

Ve hře Quake Live můžete vyhledávat hry a arény, které vám vyhovují úrovní hráčských zkušeností, typu hry nebo ve kterých hrají vaši přátelé. Velkou výhodou této hry je možnost ji hrát na každém počítači, který má připojení k internetu a kde je nainstalováno malé rozšíření internetového prohlížeče.

Hra podporuje internetové prohlížeče: Mozilla Firefox 2 a novější, Internet Explorer 7 a nověší a Safari 3 a novější.

Domovská stránka Quake Live - Win 2000, Win XP, Win Vista, Win 7, Linux


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte Quake Live
Líbí se vám Quake Live? :
Operační systém: Win 2000, Win XP, Win Vista, Win 7, Linux
Jazyk:
Instaluje se: Ne

Šťítky: 3D střílečka, multiplayer hra, online hry

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 1 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.